De 6 søjler

I forbindelse med vores fond- & puljeansøgninger kom vi med 6 gode argumenter for projektets fortræffelighed. Vi kaldte dem de 6 søjler. Her er de. Vore stikord ses her under …

Leg & læring/ folkeoplysning

En legeplads, der appellerer til fantasien. Læring gennem leg og tilstedeværelse. Plancher med oplysninger om dyr og deres levevis i Maglemosetiden. Mulighed for fordybelse gennem undervisningsmateriale, der kan hentes på nettet. QR-koder til korte fortællinger om tankerne bag, stedet, træet, værktøjet og mere …

Historien/ lokalhistorien

Fakta fra KoelbjergMandens tid: Maglemosekulturen . Koelbjergmanden levede i områderne omkring Andebølle (fundet i gå-afstand fra Andebølle). Andebølle Øksen fundet i Andebølle Mose. Andebølles rødder.

Kultur/ kulturelt udtryk

Udendørs skulpturpark/ permanent udstilling. Fortællende træskulpturer og trærelieffer.

Aktivt medborgerskab/ fællesskab

Udendørs plads til samling og fællesskab for Andebøller og deres børn. Bygges, drives og videreudvikles af Andebøller.

Naturen

Koelbjergmanden levede i den natur, der var omkring Andebølle for 10.000 år siden. Fortællingen om Maglemosekulturen er også fortællingen om naturen den gang. Der er sat planter, der relaterer sig til Maglemosekulturen. Fokus på Andebølles natur. Når vi taler om naturen for 10.000 år siden, er det oplagt at gå en tur i vores nærområde og sammenligne med naturen i dag. Naturen omkring Andebølle er et af vore positive særkender.

Turisme

Der findes ikke noget lignende dette andre steder. Legepladsen vil tiltrække familier og børn fra et større område. Det sætter Andebølle på landkortet.